Energiebesparing zorgt voor minder CO2-uitstoot, lagere woonlasten en maakt Nederland minder afhankelijk van fossiele brandstoffen. Bovendien levert een efficiënt gebruik van energie bedrijven en consumenten geld op. Het kabinet wil dit bevorderen. Bijvoorbeeld met een nationaal energiebespaarfonds. Huiseigenaren kunnen vanaf 21 januari 2014 een goedkope lening krijgen voor energiebesparende maatregelen in hun woning..

Hoeveel energie verbruik je?.

Hoe kan ik energie besparen in mijn koopwoning?.

Wij geeft een overzicht van energiebesparende maatregelen.:

Type 
Kamertemperatuur Stel de kamertemperatuur zodanig in dat het voor u persoonlijk behaaglijk is. Elke graad hoger dan noodzakelijk betekent circa 6% meer energieverbruik. Pas ook de temperatuur van de ruimte aan voor het doel waarvoor deze is bestemd. Het is bijvoorbeeld niet altijd noodzakelijk dat een slaapkamer of ongebruikte kamer op 20 ºC wordt gebracht.
Warmwatertemperatuur Stel de warmwatertemperatuur niet hoger in dan noodzakelijk. Dit geldt ook voor een cv-toestel/boilercombinatie. Warmwatertemperaturen hoger dan 60 ºC leiden tot onnodig energieverbruik en hogere onderhoudskosten door toename van verkalking.
Weersafhankelijke regeling Een weersafhankelijke regeling regelt de temperatuur van het cv-water afhankelijk van de buitentemperatuur. Dat wil zeggen: hoe lager de buitentemperatuur, hoe hoger de temperatuur van het cv-water. Er wordt daardoor niet meer warmte opgewekt dan op dat moment nodig is. Het is wel noodzakelijk dat de verhouding van de buitentemperatuur en de cv-watertemperatuur ingesteld wordt op de weersafhankelijke regeling. Dit noemt men de "Stooklijn". Deze is voor elke situatie anders. Uw installateur zal een voorinstelling uitvoeren bij de installatie. Met de interne tijdprogramma’s worden de gewenste verwarmings-, warmwater- en temperatuurverlagingsperioden automatisch geregeld. Een weersafhankelijke regeling is, in combinatie met thermostatische radiatorkranen, de meest economische regeling voor verwarmingsinstallaties
ventilatie Ventilatie kost wel wat energie maar is geen verspilling: het is hard nodig voor uw gezondheid. Helemaal te voorkomen zijn schadelijke stoffen niet. De concentraties verlagen kan wel en vermindert de gezondheidsrisico’s. Ongezonde lucht in huis versterkt allergieën, luchtwegproblemen en irritatie van slijmvliezen – zeker bij ouderen of mensen die al ziek zijn
Water besparen Het belang van water besparen zit hem in Nederland weliswaar niet direct in de schaarste aan water, maar in het energieverbruik bij het zuiveren en transporteren van het drinkwater (dit kost in Nederland gemiddeld 0,47 kWh/m³.) in het verwarmen van warm water (1m³ water van 37C kost ongeveer 30kWh of 3,7m³ gas). in het transporteren (0,11kWh/m³) en zuiveren (26,6kWh per persoon per jaar) van het afvalwater.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met ons.

 

 06-46308402